Domů  /  Zadávací řízení  /  Akademie - Kurz - Prevence…

Výpis systémových zpráv

Akademie - Kurz - Prevence přenosu infekčních chorob a prevence předávkování

Systémové číslo: T002/13/V00007413
Zadavatel: Vězeňská služba České...
VZ: Uzamčena

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Kurz - Prevence přenosu infekčních chorob a prevence předávkování

Cílová skupina
Odborní zaměstnanci oddělení výkonu trestu (vazby a trestu) všech věznic, kteří poskytují (nebo budou poskytovat) protidrogové služby (zejména z oblasti harm reduction) v rámci poraden drogové prevence.

Rozsah
Část 1 (teoretická část) 4 dny - 24 hodin (1. den začátek 11 – 15 hod., 2.-3. den 8 – 15 hod., 4. den 8 -12 hod.)
Část 2 (exkurze) 1 den - 8 hodin

Počet účastníků
35
Místo konání
Akademie Vězeňské služby ČR, Stráž pod Ralskem – pro teoretickou část

Výstupy vzdělávání

Část 1 (teoretická část)
Výstupem je absolvent, který teoreticky obsáhne témata:
- Infekční onemocnění (virové hepatitidy, HIV/AIDS, tuberkulóza apod.)
- Injekční užívání drog a další cesty přenosu infekčních onemocnění.
- Prevence rizikového chování (injekční užívání drog, tetování, piercing, nechráněný sex apod.).
- Prevence předávkování (zejména po propuštění z věznice).
Absolvent má přehled o základní literatuře a elektronických zdrojích informací z oblasti harm reduction a prevence předávkování.
Absolvent si dále osvojil dostatečné dovednosti k tomu, aby byl schopen:
- Samostatně poskytovat poradenství v oblasti prevence přenosu infekčních chorob ve věznici.
- Samostatně poskytovat poradenství v oblasti prevence předávkování ve věznici.

Část 2 (exkurze)
Absolvent má osobní zkušenost s poskytováním harm reduction intervencí a prevence předávkování v praxi mimovězeňského nízkoprahového zařízení.

Dalšími výstupy jsou:
- informační leták o infekčních onemocněních, rizicích jejich přenosu ve věznici a prevenci přenosu těchto onemocnění ve věznici (formát DIN A4, 2 lomy zavřené přes sebe).
- informační leták k prevenci předávkování po propuštění z věznice (formát „osobních dokladů“, aby ho mohl mít klient pohodlně stále u sebe).
Obsah informačních letáků je uzpůsoben specifickému prostředí věznic a specifickým potřebám uživatelů drog ve výkonu vazby / trestu odnětí svobody. Oba informační letáky (alespoň jejich obsah bez konečné grafické úpravy) musí být předány účastníkům kurzu v den jeho zahájení. Drobné změny v obsahu letáků bude možné provést i během kurzu v rámci diskuse nad jednotlivými tématy. Konečná verze informačních letáků bude předána VS ČR do 30 dnů od ukončení kurzu v elektronické podobě připravené pro tisk (plnobarevný tisk CMYK) a VS ČR ho bude moci dále využívat bez omezení.
Uchazeč (instituce)
Vzdělávací subjekt etablovaný v oblasti vzdělávání v oboru adiktologie (léčby návykových nemocí).
Konečným výstupem je certifikát o absolvování vzdělávání v oboru adiktologie (léčby návykových nemocí).

Lektoři
Požadavky na lektory kurzu jsou:
Garant kurzu a obsahu informačních letáků:
- vysokoškolské vzdělání v oboru zdravotnictví, ideálně publikační činnost na dané téma.
Případný další lektor:
- Dlouhodobá praxe (min. 3 roky) v drogových službách (programy a intervence harm reduction), lektorská činnost na dané téma.

Další podmínky
Uchazeč spolu s nabídkou prokáže splnění základních kvalifikačních předpokladů dle § 53 odst. 1 z.č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách a to dle § 53 odst. 3 téhož zákona. Součástí nabídky budou zpracované osnovy kurzu s časovou dotací a formou výuky pro jednotlivá témata, údaje o lektorech včetně kvalifikace, praxe v drogových službách, předchozí lektorské a publikační činnosti. Uchazeč předloží seznam kurzů pro pracovníky pomáhajících profesí s obdobným zaměřením, které realizoval v posledních pěti letech. V nabídce bude rovněž uvedeno, jaké písemné či elektronické podklady účastníci kurzu od uchazeče dostanou (skripta, handouts apod.) Rovněž předloží návrh způsobu evaluace kurzu (ověření získaných znalostí a dovedností účastníků kurzu, zpráva o průběhu kurzu včetně hodnocení kurzu). Součástí nabídky je dále návrh informačního letáku o infekčních onemocněních, rizicích jejich přenosu ve věznici a prevenci přenosu těchto onemocnění ve věznici a informačního letáku k prevenci předávkování po propuštění z věznice. Uchazeč ve své nabídce uvede celkovou cenu (kurz a oba letáky) v české měně vč. DPH jako cenu nejvýše přípustnou a to v členění bez DPH, sazba a výše DPH a včetně DPH. Nabídková cena bude zahrnovat veškeré náklady nezbytné k realizaci veřejné zakázky. Výši nabídkové ceny je možné překročit pouze v případě změny daňových předpisů. Celková částka bude rozepsána na jednotlivé náklady. Kurz bude zahájen do konce listopadu 2013. Hodnotícími kritérii bude obsah předložených osnov kurzu (obsah kurzu a hodinové dotace jednotlivých témat), obsah a zpracování informačních letáků, cena, kvalifikace lektorů a jejich CV, zkušenosti uchazeče s realizací kurzů pro pracovníky pomáhajících profesí s obdobným zaměřením v posledních pěti letech.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 100 000,00 bez DPH
Předpokládaná hodnota včetně provize bez DPH 101 330,00
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Otevřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace