Domů  /  Zadávací řízení  /  Provedení jarního odchovu…

Výpis systémových zpráv

Provedení jarního odchovu perlorodky říční v projektu ATCZ37 Malsemuschel „Podpora přirozeného prostředí a výskytu perlorodky říční (Margaritifera margaritifera) v povodí Malše“

Systémové číslo: T002/19/V00056873
Zadavatel: Agentura ochrany přírody a...

Akce se zakázkou

Specifikace základních údajů o VZ

Základní informace

Druh plnění Služby
Jedná se o službu uvedenou v příloze č.1 k ZVZ v kategorii 5, jejíž klasifikace podle přímo použitelného předpisu ES odpovídá referenčním číslům 7524, 7525 a 7526, a v kategorii 8 či uvedenou v příloze č.2 k ZVZ Ne

Předmět zakázky

Stručný popis Předmětem díla je provedení odchovu juvenilních perlorodek říčních v jarním odchovném cyklu dle tzv. české metody polopřirozeného odchovu (viz příloha 7 Záchranného programu perlorodky říční, Margaritifera margaritifera, v České republice, volně ke stažení na stránkách AOPK ČR http://www.zachranneprogramy.cz/perlorodka-ricni/zachranny-program-zp), péče o juvenilní perlorodky v 1. až 3. růstové periodě a selekce jedinců vhodných k bioindikačnímu hodnocení habitatu dle přílohy 8 Záchranného programu.

Jarní odchovný cyklus zahrnuje odběr larev (glochidií) v toku koncem léta, řízenou invadaci ryb, péči o ryby až do uvolnění juvenilních perlorodek, a péči o juvenilní perlorodky do konce srpna následujícího roku. Uvolňování perlorodek přirozenou cestou na jaře; při předání díla jsou perlorodky v první růstové periodě.
Odchovávané perlorodky musí geneticky pocházet z glochidií odebraných z původní populace v povodí Blanice (conservation unit 1 dle přílohy 2 Záchranného programu perlorodky říční, Margaritifera margaritifera, v České republice). Výstup odchovu bude nejméně 5000 jedinců v 1. růstové periodě (tzv. kategorie 0+ podle Záchranného programu). Dodavatel předá objednateli veškeré odchované perlorodky i nad rámec tohoto počtu.

Péčí se rozumí zajištění péče o perlorodky z odchovů z předchozích let, tedy v 2-3. růstové periodě. Jejich chov se provede v klíckách v toku Blanice. Péče zahrnuje údržbu klícek pro zachování jejich trvalé průtočnosti, kontroly klícek a jejich přemisťování dle aktuálního vývoje podmínek v toku tak, aby meziroční mortalita nepřekročila 20%. Tato podmínka nemůže být uplatněna v případě nepříznivých klimatických podmínek či havárie na toku.

Dodavatel před předáním díla rozdělí odchované perlorodky dle následujících kritérií: v první růstové periodě délka lastur přesahuje/nepřesahuje průměrnou délku náhodného vzorku z daného odchovného cyklu; v druhé růstové periodě je/není délka lastur v rozmezí 800-1120 µm.
Odchované perlorodky budou použity při bioindikačních experimentech v rámci projektu Interreg ATCZ37 Malsemuschel.

Finanční podpora z prostředků projektu ATCZ37 Malsemuschel „Podpora přirozeného prostředí a výskytu perlorodky říční (Margaritifera margaritifera) v povodí Malše“ programu Interreg V-A Rakousko-Česká republika.
Položky předmětu VZ Zobrazit seznam

Předpokládaná hodnota

Předpokládaná hodnota 300 595,00 bez DPH
Předpokládaná hodnota včetně provize bez DPH 300 595,00
Určit předpokládanou hodnotu ke každé položce zvlášť Ne
Měna koruna česká
Nezveřejňovat předpokládanou hodnotu Ne

Výběr postupu zadání

Postup zadání VZMR: Uzavřená výzva

metodická nápověda

Kontextová navigace